2024. május 3. - Tímea, Irma

3 napos vasutas sztrájk

Hétfőtől nagy valószínűséggel 3 napos munkabeszüntetést tartanak a német mozdonyvezetők - írja szombati számában a berlini Tagesspiegel. Az őszi sztrájksorozat már több millió eurós kárt okozott a Német Vasútnak.
2007. október 20. szombat 11:30 - Hírextra
Miután a héten a Német Vasút ötödik béremelési ajánlatát is elutasította a mozdonyvezetőket tömörítő ágazati szakszervezet (GDL), október végén újabb sztrájkhullám söpörhet végig az NSZK-n. "Nagyon nagy annak a valószínűsége, hogy hétfőn, kedden és szerdán munkabeszüntetést tartunk az S-Bahn és regionális forgalomban" - nyilatkozta a szombati Tagesspiegelnek Claus Weselsky, a GDL elnök-helyettese.

A Deutsche Bahn AG továbbra is a tárgyalásos megoldás híve, és szerintük az egyszeri kétezer eurós bérjuttatás és a fizetések 10 százalékos megemelése jó alap az egyezséghez.

A GDL ezzel szemben hiányolja az önálló tarifamegállapodást és nehezményezni, hogy a szerény bértöbblet a munkaidő növekedésével járna. A mozdonyvezetők érdekvédelmi szervezete korábbi 31 százalékos béreemelési követeléséből viszont hajlandó engedni.

A GDL idén ősszel már háromszor bénította meg a városi és regionális forgalmat Németországban. A jövő hétre tervezett három napos tiltakozó akciójuk forgalmi káoszt okozhat, mert Németország több tartományában vasárnap ér véget az iskolai szünet.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását