2024. április 27. - Zita

Merkel tengeri hidat avat

Szombaton Angela Merkel szövetségi kancellár avatja fel Németország legkorszerűbb, új hídját a Balti-tengernél. A három év alatt elkészült "építészeti mestermű" Stralsundot köti össze Rügen szigetével.
2007. október 20. szombat 11:15 - Hírextra
A volt NDK idegenforgalmi szempontból leglátogatottab régiójában, Mecklenburg Előpomerániában 125 millió eurós költségvetéssel, három esztendő alatt épült meg az új híd, melynek elődjén, szűk keresztmetszete miatt, állandó dugók voltak - jelentette szombaton a ZDF közszolgálati tévéállomás.

A világörökségéhez tartozó, festői halászvárost Stralsundot a Keleti-Tenger gyönyszemének tartott Rügen szigetével összekötő modern hidat Angela Merkel kancellár és Wolfgang Teefensee, a keletnémet tartományok felzárkoztatásáért is felelős közlekedési miniszter avatja fel szombaton. A három napos - pénteken kezdődött - népünnepéllyel összekötött hídavatóra negyedmillió embert várnak a program szervezői.

Németország leggyérebben lakott, Lengyelországgal szomszédos régiójában, a Balti-tengernél évente több millió - javarészt belföldi - turistát regisztrálnak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását