2024. április 25. - Márk

Bírálat a jövő évi büdzsének

Több ponton elfogadhatatlannak tartja a jövő évi büdzsé közoktatási fejezetét a Közoktatáspolitikai Tanács munkavállalói oldala - közölte az oldal nevében Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke az MTI-vel pénteken.
2007. november 2. péntek 21:23 - Hírextra

A munkavállalói oldal jelen formájában nem tartja támogathatónak a teljesítménymutatón alapuló normatívarendszert, mert az forráskivonással jár. A normatívák 2005 óta nem emelkedtek és a 2007 szeptemberétől érvényes normatívák a jelenlegi elképzelések szerint csökkennének a legfontosabb, legnagyobb létszámot érintő 16 teljesítménymutató közül 10-ben - írta az érdekvédő közleményében.
A munkavállalói oldal ezért azt javasolja, hogy a teljesítménymutató alapját legalább 15 százalékkal emeljék.

Növelendő szerintük a pedagógusok pótlékalapja, s elfogadhatatlannak tartják a kollégiumok, a szakképzés, a művészeti képzés területén tervezett forráskivonást is.

A szakképzési alap kisadókkal történő összevonása álláspontjuk szerint szintén elfogadhatatlan. Érthetetlen és elfogadhatatlan a munkavállalói oldal szerint a pedagógus-továbbképzés korábban csökkentett és most sem növelt támogatásának befagyasztása. Így ugyanis kevesebb pedagógus vehet részt a továbbképzéseken.

A munkavállalói oldal követeli a reálkeresetek javítását és a közszolgálati sztrájkbizottság és a kormány megállapodásának betartását. Elvárják, hogy a keresetekkel kapcsolatos intézkedések pénzügyi forrásait a tervezett támogatásokon és normatívákon felül kapják meg a fenntartók - írta közleményében Kerpen Gábor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását