2024. április 29. - Péter

Sikeres menekültek

Sikeresnek ítélték a menekültek befogadását elősegítő programot az abban résztvevő magyar, francia és angol szakemberek azon a konferencián, amit Budapesten tartottak csütörtökön és pénteken. Az EQUAL-program keretében a menekültek és a menedékkérők társa
2007. október 19. péntek 21:11 - Hírextra
A két és fél éve indult program innovatív eljárás kidolgozását segíti, amelynek célja az Európába érkező menekültek és menedékkérők segítésének, valamint a Magyarországra érkezők beilleszkedésének is programja.

Az EQUAL-program egyszerre működik Magyarországon, Franciaországban és Angliában.
A program célja azon menedékkérők segítése, akik menekültstátus iránti kérelmet adták be, és ezt még nem bírálták el.

Magyarországon a program Békéscsabán és Debrecenben valósult meg.
Az együttműködés keretében Magyarországon két hónapos tanfolyamokat, tréningeket szerveztek, ami annyit jelent, hogy a menedékkérőket magyarul tanították, társadalmi-kulturális képzést kaptak a magyar társadalomról, és részt vehettek álláskeresési technikai tréningeken is.

Az EQUAL-program keretében meg akarják szólítani a többségi társadalmat, mivel - mint a Menedék Egyesület munkatársai az MTI-nek elmondták - Magyarországon viszonylag erős az idegenellenesség, ami nehezíti a menekültek beilleszkedését.

Az MTI-nek nyilatkozva Fekete Judit, a Menedék Egyesület projektmenedzsere arról beszélt: a cél az, hogy olyan helyzetbe hozzák a Magyarországra érkezett menekülteket, illetve menedékeseket, hogy mielőbb be tudjanak illeszkedni a társadalomba.

A program keretében kidolgoztak ajánlásokat arra vonatkozóan, hogyan lehet segíteni a menedékeseket, menekülteket a társadalomban való részvételre. Ezeket a javaslatokat eljuttatják a szakemberekhez, politikusokhoz, valamint azokhoz, akik konkrétan kapcsolatba kerülnek a menekültekkel.

Magyarországon jelenleg mintegy 2.000 menedékkérő van - közölte Fekete Judit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását