2024. június 8. - Medárd

A "Ne Féljetek!" Alapítvány közleménye

A "Ne Féljetek!" Alapítvány tájékoztatja a közvéleményt, hogy a tavaly őszi rendőri brutalitás maradandó sérülést szenvedett áldozatainak szánt, a jó szándékú honfitársaink által felajánlott adományok átadására 2007. október 8-án "sajtónyilvános" esemény
2007. október 5. péntek 07:16 - Hírextra
A "Ne Féljetek!" Alapítvány tájékoztatja a közvéleményt, hogy a tavaly őszi rendőri brutalitás maradandó sérülést szenvedett áldozatainak szánt, a jó szándékú honfitársaink által felajánlott adományok átadására 2007. október 8-án "sajtónyilvános" esemény keretében kerül sor. Az Alapítvány olyan sérülteknek próbál segíteni, akik semmilyen bűncselekményt nem követtek el, viszont a tavaly őszi rendőri túlkapás áldozataivá váltak. A támogatottak között van olyan, aki a demonstráción részt sem vett, a rendőrök fellépése következtében mégis 67,5%-os rokkanttá vált, valamint több, gumilövedéktől fél szemére megvakult áldozat is.

A "Ne Féljetek!" Alapítványt 2007. április 17-én hozta létre egy magánszemély azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson a 2006. őszi rendőri erőszak fizikai sérülést szenvedett áldozatainak.

Eddigi ismereteink szerint 2006. október 23-án négy embernek lőtték ki gumilövedékkel a szemét. Rajtuk kívül még körülbelül 10 személy szenvedett szemsérülést. Sok áldozatot kezelnek a mai napig maradandó kéz- és lábsérüléssel. Többen az egészségkárosodáson túl maradandó lelki károsodást szenved, sokan vesztették el munkahelyüket, megrendült az egzisztenciájuk.

Azóta egy év telt el, és úgy tűnik, az ország napirendre tért a példátlan erőszak fölött. Talán már sokaknak eszébe sem jut, amikor a Deák tér környékén járnak, hogy nemrég ott ünneplő embereket lőttek gumilövedékkel a magyar rendőrök. Sajnos nem minden honfitársunk ilyen szerencsés, nem mindenki felejthet ilyen könnyen, hiszen sérüléseik minden nap eszükbe juttatják az októberi borzalmakat. Tudunk olyan fiatalemberről, aki elvesztette a szeme világát, a munkahelyét, a menyasszonyát, a lakását és a mai napig senkitől nem kapott segítséget. Célunk az ilyen szerencsétlenül járt embertársaink megsegítése, hogy érezhessék, nincsenek egyedül, nem kell félniük.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását