2024. május 3. - Tímea, Irma

Minden ötödik vonat "sztrájkolhat"

Nem tudott megegyezni a MÁV és a Mozdonyvezetők Szakszervezete pénteken arról, hogy hány vonat közlekedjen az október 25-ére tervezett sztrájk idején. A megbeszélésen a vasúttársaság azt kérte, hogy valamennyi személyszállító vonat induljon reggel 6 és 8
2007. október 19. péntek 21:19 - Hírextra
A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ), a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. az október 25-ére meghirdetett kétórás munkabeszüntetésről és a munka újraindításához kapcsolódó feladatokról egyeztetett pénteken. A vasúttársaság ragaszkodott valamennyi személyszállító vonat elindításához, a szakszervezet szerint viszont akkor nincs értelme a munkabeszüntetésnek. Így több mint hatszáz vonatot érinthet a sztrájk, az összes járat ötödét: késések, járat-kimaradások, útvonal-rövidülések lehetnek.

A nemzetközi vonatokat reggel hat és nyolc között is befogadják a magyar határállomásra, de onnan csak a sztrájk befejezése után indulnak el. A tehervonatokat nem érinti a munkabeszüntetés. Megállapodtak abban is, hogy az állomásokon és az utasterekben garantálják a világítást, a fűtést és az utas-tájékoztatást. A sztrájk miatt elhalasztott utazásokra szóló előreváltott menet- és helyjegy árát visszatérítik.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását