2024. április 25. - Márk

Bővül a sárvári kórház

Több mint 880 millió forintos beruházással, uniós forrásokat felhasználva alakítanak ki térségi rehabilitációs központot a sárvári városi kórházban - közölte az MTI-vel csütörtökön Dénes Tibor, Sárvár polgármestere.
2008. december 4. csütörtök 15:53 - Hírextra
"A kormány 2007 júliusában döntött arról, hogy Sárváron a kórházi szerkezetátalakítás új feltételrendszereként egy kiemelt rehabilitációs beruházás megvalósítását támogatja, európai uniós forrásból" - mondta.

Hozzátette: a támogatási szerződést a napokban írták alá Budapesten a Váti Kht. székházában, ezt követően hamarosan elindulhat a közbeszerzési eljárás, majd pedig a jövő év áprilisában, májusában a kivitelezés is megkezdődhet.

"A támogatási összeg 791 millió forint, melyhez 96 millió forint önrészt a város önkormányzata ad" - mondta.

A pénzből 3100 négyzetméter átépítését, illetve egy új kórházi szárny megépítését végzik majd el, ennek költsége számításaik szerint összesen 640 millió forintot tesz ki, 130 millió forintot pedig műszerek beszerzésére fordítanak.

Dénes Tibor szólt arról is, a fejlesztés megvalósulását követően 92 ágyon folyik majd rehabilitációs ellátás, onkológiai, nőgyógyászati, pszichoszomatikus betegek utókezelését végezhetik, valamint gasztroenterológiai és reumatológiai betegségekben szenvedőket gyógyíthatnak.

A polgármester kiemelte: a fejlesztéseknek köszönhetően az országban egyedül álló komplex rehabilitációs szolgáltatásokra nyílik majd lehetőség Sárváron, a terápiának szerves része lesz a sárvári gyógyvíz jótékony hatásainak kihasználása is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását