2024. április 28. - Valéria

(Heti) Válasz nélkül marad a székház-kérdés?

A Magyar Turizmus Zrt. sajtó-helyreigazítási pert indít a Heti Válasz című hetilap ellen a Székházbotrány a Vérmezőn című cikk kapcsán - közölte a turisztikai marketingszervezet az MTI-vel csütörtökön.
2007. október 19. péntek 07:16 - Hírextra
A Heti Válasz című lap múlt csütörtökön írt arról, hogy az MT Zrt. 200 millió forintot utalt ki jogcím nélkül a Vérmező úti MSZP-pártközpontnak helyet adó irodaház tulajdonosának. Az üggyel csütörtökön az Országgyűlés idegenforgalmi bizottsága is foglalkozott.

A Magyar Turizmus Zrt. közleménye szerint a Heti Válasz valótlan tényeket közölt, illetve valós tényeket hamis színben tüntetett fel. Mivel a Heti Válasz a helyreigazítást megtagadta, ezért bírósághoz fordulnak.

A szocialista párt a múlt héten bejelentette, hogy jó hírnév megsértése miatt beperli a lapot és azt is közölte, hogy soha senki nem járult hozzá az MSZP székházbérleti költségeihez. A lap viszont azt közölte, hogy továbbra is fenntartja állításait.

A Fidesz pénteken arról tartott sajtótájékoztatót, hogy az MSZP-székház ügyében felmerül a burkolt pártfinanszírozás gyanúja, mert a szocialisták jóval olcsóbban kapták meg az irodákat, mint amennyiért az MT Zrt. 2002-ben bérbe vette azokat.

A Heti Válasz belpolitikai rovatvezetője pedig pénteken azt közölte, hogy a bérleti szerződés több módosítása után az irodákat bérlő Magyar Turisztikai Hivatal a bérleti díjért és az üzemeltetésért négyzetméterenként 16 eurót fizetett havonta, ami 2,5 euróval több, mint amit az MSZP ma fizet az irodaház tulajdonosának.

Róna Iván, a turisztikai marketingszervezet vezérigazgatója az Országgyűlés idegenforgalmi bizottságának csütörtöki ülésén kijelentette: a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) nem fizetett a korábbi, a II. kerületi Vérmező utcai ingatlanért bérleti díjat az idei évtől.
A bizottság a beszámolót elfogadta.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását