2024. április 30. - Katalin, Kitti

Fidesz: Lendvai féléves fáziskésésben van

A Fidesz szerint Lendvai Ildikó féléves fáziskésésben van, amikor Orbán Viktor tavaly szeptemberi kötcsei beszédét most bírálja.
2010. február 17. szerda 16:05 - HírExtra
Az MSZP elnöke szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Orbán Viktor húsz évvel ezelőtt az Hősök terén rendszerváltó beszédet, most, húsz év elteltével Kötcsén "rendszervisszaváltó" beszédet mondott, ami hadüzenet is az értelmiségnek.
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy három eset lehetséges: Lendvai Ildikó vagy nem olvas újságot, vagy rövid az emlékezete, vagy pártjával együtt ismét mocskolódó kampányt folytat Orbán Viktor és a Fidesz ellen.

Az ellenzéki politikus indoklásképpen felidézte: Orbán Viktor kötcsei beszédéről 2009. szeptember 6-án - a fidesz.hu tudósítása alapján - beszámolt az MTI és a teljes magyar sajtó, a hírarchívumokban pedig a mai napig elérhetőek az ezzel kapcsolatos tudósítások, benne azokkal a mondatokkal, amelyekre Lendvai Ildikó szerdán "rávetődött".

Orbán Viktornak a "Megőrizni a létezés magyar minőségét" című beszédét szerdai számában közölte vitaindítóként a Nagyítás című hetilap. Az MTI úgy tudja, a szöveg a Fidesz-elnök 2009. szeptember 5-i kötcsei beszédének szerkesztett változata, amely - mint a Nagyítás írja - "koncepció, vízió, sőt stratégia a kultúra jövőbeli szerepéről".
Orbán Viktor többek között arról beszélt, hogy szerinte megvan a reális lehetősége annak, hogy a magyar politika következő 15-20 évét ne a "duális erőtér" határozza meg, hanem "egy nagy kormányzó párt, egy centrális politikai erőtér".

A kötcsei Polgári Pikniket - ahol az MTI információi szerint a beszéd tavaly ősszel elhangzott - 2004 óta évente rendezik meg fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével, többek között a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezésében; a tanácskozások nem nyilvánosak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását