2024. április 29. - Péter

Repülőgépeken is szól

A légi utasok hamarosan a repülőgépeken is használhatják mobiltelefon-készülékeiket, legalábbis az európai légtérben.Kifejlesztettek ugyanis egy új technológiát, amely 3 ezer méteres magasság felett kiküszöböli az interferencia kockázatát a repülőgépek fe
2007. október 19. péntek 07:12 - Hírextra

A telefonkészülékek csak a repülőgépen elhelyezett alacsony frekvenciájú, az egész fedélzetet behálózó mini átjátszóállomással lépnének kapcsolatba, ez egy műholdra továbbítaná a jeleket, amelyeket e közvetítő útján észlelne a földi mobilhálózat.

Először az egyes európai országoknak kell dönteniük arról, hogy változtatnak-e a szabályozáson, és lehetővé teszik a technológia gyakorlati alkalmazását, ezután pedig az egyes légitársaságok döntésétől függ, engedélyezik-e utasaiknak a levegőben való telefonálást. Az Európai Unió mindenesetre az új technológia használatának engedélyezését ajánlotta tagállamainak. Az illetékes brit hatóság szerint akár már jövőre zöld jelzést kaphat az új szabály - olvasható a BBC internetes honalpján.

Jelenleg tilos mobiltelefont használni a repülőgépek fedélzetén, mert a készülékek bizonyítottan zavarják a fedélzeti kommunikációt és a repülőgépek navigációs rendszerét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását