2024. április 26. - Ervin

Vízkár-elhárítási készletet kaptak a települések

Vízkárelhárítás gyorsbeavatkozó készletet adtak át a kunszentmártoni kistérség településeit képviselő polgármestereknek szerdán a Körös-parti városban; az országosan egyedinek számító készletet az önkormányzatok a jövőben térítésmentesen használhatják, ha
2007. október 17. szerda 18:15 - Hírextra

A kistérség az ország egyik vízkárok által leginkább veszélyeztetett része, és az egyre szélsőségesebbé váló időjárás miatt az érintett településeken fel kell készülni az ár- és belvíz elleni folyamatos küzdelemre - indokolta a készlet létrehozását a kunszentmártoni polgári védelmi kirendeltség vezetője.

Nagy Róbert polgári védelmi hadnagy tájékoztatása szerint a készlet egy zárt utánfutóra felmálházott három3 nagyteljesítményű szivattyúból és tartozékaiból, egy nagyteljesítményű aggregátorból és a hozzá tartozó világítókészletből áll.

A berendezések értéke kereken 1,5 millió forint tesz ki, megvásárlásuk a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a kunszentmártoni kistérség települései valamint a kunszentmártoni tűzoltóság anyagi összefogásával vált lehetővé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását