2024. május 2. - Zsigmond

Két év börtön a vadkender-termesztőnek

Két év börtönbüntetésre ítélt kábítószerrel való visszaélés miatt egy 24 éves kaposfői fiatalembert a Somogy Megyei Bíróság szerdán, a másodfokon meghozott jogerős határozatában a bíróság enyhítette - másfél évvel csökkentette - az elsőfokú ítéletet.
2007. október 17. szerda 18:10 - Hírextra

A vádlott 1999 óta fogyasztott alkalomszerűen marihuánát, majd három évvel később - a szakmunkásképzőben tanultak alapján - megpróbálkozott a vadkender termesztésével.

Az első évben egy, négy évvel később tízméteres magasságot elérő növényt nevelt családi házuk kertjében, amelyeket a padláson megszárított, a töretet pedig elszívta.

A múlt évben - metszés és tápoldatok használatával - már több mint 60 tő vadkender nőtt a kaposfői kertben, némelyik a három métert is elérte. Ezeket foglalták le a rendőrök, akik állampolgári bejelentés alapján szeptemberben házkutatást tartottak a fiatalembernél. A padláson több zsák szárított kendert is találtak.

A gyakorlott vadkender-termesztő fogyasztotta is a maga készítette kábítószert, amellyel kétszer a barátait is megkínálta, később egyiküknek egy grammot 1.500 forintért eladott.

A másodfokon meghozott jogerős határozatában a bíróság enyhítette - másfél évvel csökkentette - az elsőfokú ítéletet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását