2024. április 19. - Emma

Madeleine-ügy: "lehet, hogy halott" a kislány

A tavasszal Portugáliában eltűnt brit kislány szülei is elismerik már annak "lehetőségét", hogy a gyermek nem él, bár azt nem fogadják el, hogy ez "valószínű".
2007. október 17. szerda 11:15 - Hírextra

A négyéves Madeleine McCann-nek május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta üdülőközpontjában, miközben szülei a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak. Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség a múlt hónap elején a szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá.

A portugál rendőrség jó néhány hete abból a feltételezésből indul ki, hogy Madeleine már nem él, és a vizsgálat a gyermek holttestének fellelésére összpontosít. Ennek jegyében például könnyűbúvárok kezdtek átkutatni a héten egy hatalmas víztározót az üdülőtelep közelében.

A házaspár azonban eddig folyamatosan azt hangoztatta, hogy a kislány minden bizonnyal életben van; ezt a reményt támasztották alá azok a beszámolók, amelyek szerint Madeleine-t a világ különböző pontjain - legtöbbször Marokkóban, illetve Spanyolországban - látni vélték.

Gerry McCann, Madeleine édesapja mindazonáltal most először utalást tett arra, hogy ők is kezdik tudomásul venni a gyermek halálának lehetőségét. Internetes blogjában úgy fogalmazott: jóllehet továbbra sem fogadják el azt a rendőrségi alapfeltevést, hogy Madeleine "valószínűleg" halott, tudják azonban, hogy ez is a "lehetőségek" között van.

Hozzátette ugyanakkor: az a tény, hogy nincsenek bizonyítékok Madeleine fizikai bántalmazására, továbbra is azzal a reménnyel tölti el őket, hogy a kislányt élve megtalálják.

A szerdai The Sun beszámolója szerint azonban a portugál nyomozók megerősítették azt a gyanújukat, hogy a gyermek holttestét a szülők vitték el valahová az eltűnés után több mint három héttel bérelt kocsijuk csomagtartójában. A legnagyobb brit bulvárlap rendőrségi forrásai szerint a vizsgálat során újabb bizonyítékokat találtak arra, hogy a Renault Scenic csomagtartójának szőnyegezése alatt korábban egy bomlófélben lévő holttestet rejtettek el.

Ez a teória - a kocsiból kinyert állítólagos DNS-minták nyomán - már több héttel ezelőtt is felmerült, és ez a szülők elleni hivatalos gyanúsítás alapja. A portugál nyomozók alapfeltételezése az, hogy a nyugodt vacsora érdekében az orvos házaspár a gyermeknek altatót adhatott be, de ezt véletlenül túladagolhatták, és Madeleine meghalt.

A család ezt a rendőrségi teóriát már korábban abszurdnak nevezte.

A The Sun beszámolt arról is, hogy a rendőrség lefoglalta azt az asztali számítógépet, amelyet Gerry McCann bérelt portugáliai tartózkodása során, megvizsgálandó email-forgalmát, és azt, hogy milyen honlapokat keresett fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását