2024. április 27. - Zita

Börtönrock a szegedi Csillagban

A Rock and Roll Street együttes ad ajándékkoncertet vasárnap a szegedi Csillagbörtön elítéltjeinek; a zenekar az ötvenes évek nagy sztárjainak népszerű számait adja elő, így talán Elvis Presley 1957-es Jailhouse rockja is felcsendül a műsorban.
2007. október 17. szerda 11:13 - Hírextra

A zenekar nagybőgőse, művésznevén Gyík Rezső még a nyár folyamán kereste meg a Csillagbörtön vezetőit azzal, hogy szívesen játszanának a fogvatartottaknak - közölte az MTI-vel Bozó Bea, az intézmény sajtóreferense.

A IV. Dankó Pista Fesztivál programjába műsorukat már nem lehetett beilleszteni, így most az októberi hosszú hétvégén muzsikálnak a büntetés-végrehajtási intézet lakóinak.

Az együttes tagjai - a bőgős Gyík Rezső mellett Lazac (gitár-ének), Boogieman (zongora) és Little Bart (dob) - külföldi zenekarokban léptek fel, többször játszottak Budapesten és Szegeden is. Tavaly nyáron a lengyelországi Chulow-i II. Boogie-woogie Fesztiválon zenéltek együtt először.

Zenei repertoárjukba tartoznak az ötvenes évekből: Elvis Presley, Carl Perkins, Eddy Cochran; a hetvenes évekből: Jimmy Hendrix, Stevie Ray Waughan számai. Egyórás műsorukban az ötvenes évek hangzását ötvözik a mai hangszereléssel.

Novemberben a Határőrség Big Band zenekara lép fel a szegedi Csillagbörtönben a büntetés-végrehajtási intézetekben tartott fellépéseinek utolsó állomásaként. A tizennyolc tagú zenekar eddigi hat koncertjén nagy sikert aratott a börtönökben. Az együttes vezetője, Szalóky Béla elmondta, hogy Szegeden főleg szórakoztató zenét: örökzöld slágereket, swinget játszanak majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását