2024. május 3. - Tímea, Irma

Varázsló a Filmszemlén

A tervek szerint jövő februárban, a 39. Magyar Filmszemlén láthatja először a magyar közönség a magyar-olasz koprodukcióban készülő Mario, a varázsló munkacímű játékfilmet - mondta Almási Tamás, a film rendezője az MTI-nek.
2007. október 11. csütörtök 11:39 - Hírextra

Almási Tamás tájékoztatása szerint jelenleg a film finomvágásánál tartanak, azaz a leforgatott filmhez még hozzá kell tenni egyebek mellett a zenét, a zörejeket, valamint az atmoszférát. Megemlítette, hogy még egy téli nap jelenetét is le kell forgatni, de ebben már nem játszanak színészek.

Emlékeztetett arra, hogy a forgatást júniusban kezdték. A 37 napos etap alatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújváron forgattak, ennek "az idilli közegnek" a filmben is jelentősége van - fűzte hozzá.

A rendszerváltás után, az 1990-es évek elején egy kelet-magyarországi faluba érkezik egy olasz cipőkonszern igazgatója, aki munkát ad a helybélieknek. Az asszonyok élete megváltozik: megérzik, milyen önállóan pénzt keresni, milyen, amikor önállóan dönthetnek életükről, még ha ez családi konfliktusokkal is jár. Az üzem vezetését rövidesen Mario, egy másik olasz férfi veszi át, akibe beleszeret egy a negyvenes évei közepén járó hölgy - ismertette a film történetét röviden a rendező.
Úgy fogalmazott, "szimbolikus és erős történet az elmúlt 15 évünkről (...) fokozatosan drámaivá, tragikussá váló történet".

A játékfilm két főszereplője Franco Nero és Nyakó Júlia - folytatta Almási Tamás, aki a stáb tagjai közül Beck György operatőr, Hargitai Zoltán vágó, valamint Dés László zeneszerző nevét említette meg.

A jelenlegi címről szólva megjegyezte, hogy Thomas Mann német író művével (Mario és a varázsló) való kapcsolata miatt marketing szempontból ugyan előnyös, de hátránya is van, ezért más címet választanak.

A film 300 millió forintból készül, melynek kétharmadát magyar, egyharmadát pedig olasz forrásból fedezte a produkció. A hazai forrás a Magyar Mozgókép Közalapítvány által kiírt pályázaton nyert pénzből és külső támogatásból állt össze - tette hozzá a rendező.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását