2024. május 21. - Konstantin

Hackett nyílt vízre száll

Grant Hackett, az 1500 méter olimpiai bajnoka, egyben világcsúcstartója nyíltvízi úszásban is ki szeretné magát próbálni, s ha sikeres lesz, akár a pekingi nyári játékokon is elindulna ebben a versenyformában.
2007. október 17. szerda 21:37 - Hírextra

Az ausztrál kiválóság az idei, melbourne-i, medencés világbajnokságon ugyan formán kívül versenyzett, ezzel együtt indulni akar az olimpián 1500-on - ezen a távon Sydneyben és Athénban is győzött -, valamint 400-on, továbbá a 4x200-as gyorsváltóban.

Emellett próbálkozik a nyíltvízi szakággal, először hétvégén, Victoria állam bajnokságán, mégpedig 10 km-en. A teszt után következhet majd az ausztrál nemzeti bajnokság decemberben, Sydneyben. Azon kellene az első kettő között végeznie, hogy elutazhasson a világbajnokságra, melyről tíz úszó szerez majd kvótát a pekingi játékokra.

"Az országos bajnokság előtt részt kell vennem legalább egy ilyen versenyen. Ugyanúgy készülök, mint általában, semmit sem változtatok a szokásaimon, noha tudom, hogy ez egy egészen más műfaj" - mondta.

A nyíltvízi úszás Pekingben debütál olimpián, a 10 km-es verseny négy nappal a medencés 1500 méter után lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását