2024. április 25. - Márk

Tabajdi megint tajtékzik

A szocialisták állítják, hogy a Fidesz a közös ünneplés helyett, a független magyar igazságszolgáltatást támadja Brüsszelben. Tabajdi Csaba nyilatkozott a sajtónak.
2007. október 16. kedd 20:45 - Hírextra
Tabajdi Csaba felháborítónak nevezte, hogy miközben a Fidesz elzárkózik október 23-án az 1956-os magyar forradalom méltó módon történő, közös megünnepléstől, a magyar igazságszolgáltatás lejáratására törekszik Brüsszelben, egy ferdítéseket, és féligazságokat tartalmazó film bemutatásával. Az MSZP EP delegáció teljes mértékben elítéli az erőszakot, mind az utcai tüntetők részéről tapasztalt vandalizmust, mind az indokolatlanul kemény rendőri fellépéseket. A Fidesz EP delegációja által szervezett filmvetítés azonban féloldalas információkat tartalmaz, és megtévesztő. A vetítésen ezért delegációs szinten nem veszünk részt, Fazakas Szabolcs, mint az Európai Parlament quaestora lesz jelen - mondta Tabajdi Csaba.

Az MDF (Európai Néppárt), a szlovákiai magyar MKP (Európai Néppárt), az MSZP (Európai Szocialisták), a romániai magyar RMDSZ (Európai Néppárt), és az SZDSZ (Európai Liberálisok) képviselői Tabajdi Csaba kezdeményezésére közösen ünnepelnek október 23-án Strasbourgban, az Európai Parlament épületében. Ünnepi beszédet mond József Judit Európa Tanácsba delegált nagykövet asszony, és Bauer Edit szlovákiai magyar EP képviselő (Európai Néppárt). Tabajdi kifejtette, álszent a Fidesz EP delegációjának érvelése, akik arra hivatkozva utasították el a közös ünneplés lehetőségét, hogy a magyar igazságszolgáltatás szervei nem zárták még le a tavalyi tüntetések során megsérült tüntetők ügyeit. Ezzel a Fidesz megkérdőjelezi az igazságszolgáltatás függetlenségét, a független ügyészség, a bíróságok, és a rendőrség munkáját, és ismét rossz hírét kelti Magyarországnak.

Tabajdi a Fidesz magatartása kapcsán megjegyezte: már az őskori primitív népek is elásták a csatabárdot az ünnepek idején. Példa nélkül áll az Európai Parlamentben, hogy egy párt saját országát konzekvensen támadja, és a belpolitikai csatározást rendszeresen kihozza az európai politikai színtérre. A Fidesz csökkenti Magyarország érdekérvényesítő képességét, hazánk nemzeti érdekeit is feláldozza a totális politikai küzdelemben - mondta Tabajdi.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását