2024. április 28. - Valéria

Határ: a csillagos ég

Egy hetet tölthetnek egy belgiumi űrtáborban azok a diákok, akik megnyerik az 50 éves az űrkorszak elnevezésű országos diákvetélkedő döntőjét szombaton a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban (IX. kerület, Gyáli út 22.).
2007. október 16. kedd 20:39 - Hírextra
A Magyar Asztronautikai Társaság a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával az első mesterséges hold, a Szputnyik-1 felbocsátásának félévszázados évfordulója alkalmából szervezte meg a vetélkedőt az űrkutatás iránt érdeklődő diákoknak.

A versenyre 107 háromfős csapat jelentkezett. A két internetes forduló után a döntőbe hat csapat jutott be. A diákoknak szombaton két fordulóban összesen 11 feladatot kell megoldaniuk. A tárgyi tudás mellett az ügyesség, a talpraesettség és a szerencse is szerepet kap a vetélkedőn - derül ki a Magyar Asztronautikai Társaság közleményéből.

A legjobb eredményt elérő csapat tagjai 2008 nyarán egy hetet tölthetnek egy belgiumi űrtáborban. A második és harmadik helyezettek egy németországi űrkutatási intézménybe látogathatnak el.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását