2024. április 26. - Ervin

Ínyenc és szórakoztató

Tradicionális, ínyenc és szórakoztató - e három jelzővel csábítja a belföldi és külföldi turistákat október 19. és november 4. között Bréma: ekkor tartják a brémaiak és vendégeik a Freimarkt ünnepet, amely tréfa, társasági élet és sajátos borzongás egyvel
2007. október 16. kedd 10:38 - Hírextra

Bár az ínyencség fogalma sokak szerint távol áll a német konyhától, ennek ellenére e hagyományos népünnepély egyik vonzereje a sültkolbász, a halas zsemle, a vattacukor, a pirított mandula, a forralt bor.

Mintegy 100 000 négyzetméteren több mint 320 mutatványos vonul fel ilyenkor Bréma óvárosának szomszédságában: high tech hullámvasutak és hagyományos láncos körhinták lendítik a magasba a turistákat, akik hajnalig ünnepelnek és táncolnak a Bürgerweidén.

A világhírű Brémai Muzsikusok szülővárosában ilyenkor különösen pezseg az élet: sokan sétálnak a Schnoorban, az óváros legrégebbi szegletében, ahol kicsi, középkori favázas házacskák és vörös égetett téglák repítik vissza évszázadokkal az időben az utazót.

November 5. után kis szünet következik, hogy némi pihenés után elkezdődhessen a karácsonyi vásár: november 29. és december 23. között a belváros ünnepi díszkivilágításban ragyog.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását