2024. május 20. - Bernát, Felícia

Megjelent az évközi felvételi tájékoztató

Megjelent a jövő év februárjában induló képzéseket tartalmazó felsőoktatási felvételi tájékoztató; a képzésekre november 15-ig lehet jelentkezni - közölte az oktatási tárca hétfőn az MTI-vel.
2007. október 15. hétfő 13:01 - Hírextra
Országszerte 50 felsőoktatási intézmény hirdette meg képzéseit 175 szakon - ebből 83 alapképzés, 58 felsőfokú szakképzés, 34 pedig - már diplomával rendelkezők számára - mesterképzés - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A felsőfokú szakképzések és a mesterképzési szakok több mint fele államilag támogatott formában indul. A képzések részletes információi mellett a jelentkezésre vonatkozó valamennyi szabályt tartalmazza a Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2008 februárban induló képzések című kiadvány. Emellett a képzések listája és a szabályok felkerültek a www.felvi.hu oldalra is.
A kizárólag az őszi eljárásban érvényes, "Jelentkezési határidő: 2007. november 15."

A felülnyomással ellátott jelentkezési lapokat szintén hétfőtől lehet megvásárolni a könyves- és nyomtatványboltokba, valamint a nagyobb postahivatalokban. A felvételi eljárási díja változatlanul 9 ezer forint, ami három jelentkezés díját foglalja magában. A jelentkezőkről a felsőoktatási intézmények 2008. január 15-én döntenek.

Fontos tudnivaló, hogy a középiskolai tanulmányaikat 2008 tavaszán befejezők nem érintettek ebben az eljárásban, hiszen a képzések indulásakor még nem lesz meg az érettségijük, így nem tudnak felvételizni sem. A Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2008 szeptemberben induló képzések című könyv változatlanul december 15-én jelenik meg. A tavaszi felvételi eljárásra vonatkozó jelentkezési határidő pedig - a korábbi évekhez hasonlóan - 2008. február 15-e lesz.
A tárca közleményében kitért arra is, hogy az alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, illetve a felsőfokú szakképzésben az őszi eljárásban már az új pontszámítást kell használni a felvételi során: a korábbi 144 pontos rendszert 480 pontos számítás váltja fel. Gyakorlati vizsga alapján pedig kizárólag a művészet és művészetközvetítés képzési terület szakjain lehet pontot számolni. Az új pontozási rendszerben összesen 200-200 tanulmányi és érettségi pontot lehet szerezni, a többletpontok maximuma pedig 80.

A mesterképzésben a pontszámítás szabályait a felsőoktatási intézmények 100 pontos rendszerben határozzák meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását