2024. május 20. - Bernát, Felícia

Tízezreket érintett a mai bombás vaklárma

Két fővárosi pályaudvart - a Keletit és a Délit - is lezártak szerdán reggel bombariadó miatt; a vaklármának bizonyult bejelentés több tízezer embert kényszerített várakozásra.
2009. május 13. szerda 18:53 - HírExtra
A MÁV telefonos ügyfélszolgálatát 6 óra 42 perckor hívta fel egy ismeretlen telefonáló, hogy bombát helyeztek el a Keletiben. Ezt követően a rendőrség teljesen lezárta a helyszínt, egy órával később pedig a Déli pályaudvart is, miután a korábbi telefonhívás felvételének meghallgatásakor kiderült, hogy a fenyegetés erre is vonatkozott. Mindkét helyen két-két órán át szünetelt a forgalom.

Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: a két pályaudvar lezárása a reggeli csúcsidőben feltehetően több tízezer embert érintett. A bombariadó miatt összesen 15 vonat nem tudott elindulni, továbbá 55 vonat összesen 1199 percet késett. Várhatóan délutánra állhat helyre a menetrend szerinti vonatközlekedés.

Legutóbb múlt péntek délután zárták le bombafenyegetés miatt a Nyugati pályaudvart; akkor a fenyegető pár órával később rendőrkézre került.

Mintegy 15 ezer utast érintett a szerdai bombariadó a Keleti és a Déli pályaudvaron - közölte az MTI érdeklődésére a vasúttársaság.

Tájékoztatása szerint reggel 7 és délelőtt 10 óra között a Keleti pályaudvaron megközelítőleg 10 ezer, a Déli pályaudvaron 4.500-5.000 ember fordul meg.
A MÁV-nál 2007-ben 16, 2008-ban 14, míg az idén mostanáig 5 esetben fordult elő bombariadó vasúti pályaudvaron.

A vasúti bombariadók miatt keletkezett közvetlen kár nagyságát nehéz megbecsülni, de több százezres, illetve milliós nagyságrendre tehető, ami különböző tényezőből tevődik össze.

Például a jegyvisszatérítések, az utazáslemondások kárt okoznak a vasúttársaságoknak, de egyéb kártérítési igények is felmerülhetnek. Továbbá a vasút üzemszerű működésének megváltozásából adódóan is többletkiadás jelentkezik - közölte a MÁV.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saslegy
2009. május 13. 22:34
Tisztelt Hozzászólok!

Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy kulturált módom csevegjen a többiekkel, illetve senkit se minősítsenek vulgáris és gusztustalan szavakkal!
A szerkesztőségünk nem azért adja meg a lehetőséget a kommentáláshoz, hogy ilyeneket olvassanak olvasó társaik, ezért még egyszer kérném, hogy fogják vissza magukat és kulturált hozzászólásaikkal tegyék színesebbé a cikkeket és ezáltal a www.hirextra.hu-t!
Előre is köszönöm és kellemes olvasást:

Déri Balázs
főszerkesztő
Baradlay
2009. május 13. 19:04
Kommunista vaklarma! Voros diverzio! Lasd,Teve utca
ect!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását