2024. április 20. - Tivadar

Lusta listák a kórházakban

Csak a kórházak 65 százaléka küldte meg a nyilvános várólistákat az Egészségbiztosítási Felügyeletnek hétfő kora estig, pedig éjfélkor lejár a határidő. Azok az intézmények, amelyek nem küldik el, hogy milyen beavatkozásra mennyit kell várniuk a betegekne
2007. október 15. hétfő 20:25 - Hírextra
A listához jövő januártól lehet hozzáférni, de telefonon már keddtől is adnak segítséget a Felügyeletnél - számolt be az RTL Klub Híradója. Az a kórház, amelyik jövő év elején sem teszi nyilvánossá várólistáit, akár 10 millió forintos pénzbírságot is fizethet.

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy egyforma beavatkozásoknál intézményenként eltérő a várakozási idő. Ezért a kórházaknak bizonyos kiemelt ellátási területek, például szemészet, nőgyógyászat, ortopédia várólistáit is el kell juttatniuk hétfő éjfélig a felügyelethez. Ennek alapján a betegnek fel kell ajánlani, hogy ha akar, akkor elmehet olyan helyre, ahol nem olyan hosszú a várólista.

Az adatokat havonta kell frissíteni. Amelyik kórház ezt nem teszi meg, havi finanszírozásának két százalékát visszatartják. Ez akár több 10 millió forint is lehet.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását