2024. április 24. - György

Ötmillió forintot kaptak

Mintegy húszezer eurót (ötmillió forintot) gyűjtöttek össze a Tűzoltó utcai gyermekklinika számára a Starwood Hotels and Resorts szállodalánc dolgozói. A szimbolikus csekket hétfő délután adták át a klinika igazgatójának.
2007. október 15. hétfő 22:01 - Hírextra

Budapesten tartotta kongresszusát 2007 júniusában a szállodalánc, amelynek a Le Meridien Budapest is tagja. A tanácskozás résztvevői ellátogattak a Tűzoltó utcai klinikára, ahol rajzaikkal feldíszítették a kórház egyik folyosóját. Székeket festettek át, hogy otthonosabbá tegyék a kicsik számára a környezetet, és a kertben is szorgoskodtak.

A szépítési akció közben felfigyeltek arra, hogy a klinikai betegszobákra is ráférne egy kis rendbehozatal. Elhatározták, hogy mindegyikük 400 euró körüli összeget próbál összegyűjteni különböző jótékonysági akciók rendezésével.

Azóta több mint 20 ezer eurót, azaz ötmillió forintnak megfelelő összeget utaltak át a klinikának.
Az erről szóló szimbolikus csekket hétfő délután nyújtotta át Robyn Pratt, a szállodalánc igazgatója és Adrian Gray, a budapesti Le Meridien Hotel igazgatója Fekete György egyetemi tanárnak, a klinika igazgatójának.

A Tűzoltó utcai gyermekklinika - a volt Fehér Kereszt Gyermekkórház - 2005-ben ünnepelte fennállásának 120 éves évfordulóját. A patinás intézményben, ahol a legsúlyosabb betegségekkel küzdő gyermekeket kezelik, 13 fekvőbeteg osztály és 21 szakrendelő található.

Évente 9000 fekvő és több mint 80 000 járóbeteget látnak el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását