2024. április 20. - Tivadar

Több milliós bírságot kaphatnak

Akár 10 millió forintos pénzbírságot is fizethet az a kórház, amelyik jövő év január elsejétől nem teszi nyilvánossá várólistáit. Az ország 150 kórházából eddig körülbelül 30 tette fel a listákat az internetre - számolt be az RTL Klub Híradója.
2007. október 12. péntek 20:29 - Hírextra

Emellett október közepéig el kell juttatni az Egészségbiztosítási Felügyeletnek egyes kiemelt ellátások várólistáját - ha ezt nem teszik meg, finanszírozásuk 2 százalékát megvonják. Ez több 10 millió forint is lehet.

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy egyforma beavatkozásoknál intézményenként eltérő a várakozási idő. Ezért a kórházaknak október 15-ig bizonyos kiemelt ellátási területek várólistáit el kell juttatniuk a felügyelethez. Olyan szemészeti, idegsebészeti, ortopédiai, kardiológiai, nőgyógyászati, fül-orr-gége gyógyászati, és képalkotó diagnosztikai eljárások várakozási idejét kell jelenteni, amelyekre nagyon sokan várnak.

A felügyelet összegzi az adatokat, az összegzést pedig minden kórház visszakapja. Ennek alapján a betegnek fel kell ajánlani, hogy ha akar, akkor elmehet olyan helyre, ahol nem olyan hosszú a várólista - mondta Kincses Gyula, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára. Az adatokat havonta kell frissíteni. Amelyik kórház ezt nem teszi meg, havi finanszírozásának két százalékát visszatartják. Ez akár több 10 millió forint is lehet.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását