2024. március 29. - Auguszta

Örmény-orosz koncert az A38 Hajón

Az örmény-orosz Deti Picasso együttes szerdán, egy nappal később az amerikai Tito and Tarantula nevű amerikai formáció tartja lemezbemutató koncertjét az A38 Hajón.A Deti Picasso Európa egyik legeredetibb világzenei formációja, különleges színfoltja az or
2008. május 25. vasárnap 13:16 - Hírextra
Dinamikus, funkos, táncos zenéjükben sok kísérleti elem található - kaukázusi ritmusok, izgalmas vonós-és gitártémák. A zenészekre nagy hatást gyakorolt az örmény népzene és más népek muzsikája.

Többször jártak Magyarországon, a zenészek jó viszonyban vannak a Másfél tagjaival és Grencsó Istvánnal, közös számokat is írtak. Új lemezük, a Turbo Mairik (Turbo Anyuci) a négy éve megjelent, örmény népzenei motívumokon alapuló Ethnic Experminets folytatása.

A csütörtöki koncert vendége a Los Angeles-i székhelyű Tito and Tarantula nevű zenekar a Blue Music sorozat részeként lép fel. A hamisíthatatlan vadnyugati kocsmahangulatot a Tarantino filmek őrületével vegyítő együttes öt év után megjelent lemezét népszerűsítve érkezik Budapestre.
Az 1992-ben alakult zenekar vezetője Tito Larriva énekes, gitáros és zeneszerző színészként talán még ismertebb - játszott a Desperado című filmben.

Zenéjük, amelyet neveztek texas boogie-nak, kaliforniai szörfgitározásnak is, alapvetően az indie kategóriába sorolható. Zenéjük a kitűnő Quimbyvel és a remek Eagles of Death Metal bandával mutat rokonságot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását