2024. április 25. - Márk

Készül a Máltai Szeretetszolgálat

Lassan beköszönt a hideg idő, ami a hajléktalanok ellátásában a főszezon kezdetét jelenti. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat már most elkezdi a felkészülést erre az időszakra, hogy télen senki se maradjon az utcán, fedél nélkül Budapesten.
2007. október 14. vasárnap 15:46 - Hírextra
A hideg idő és a tél közeledtével megszaporodnak a hajléktalan-ellátással foglalkozó szervezetek feladatai. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat már készül, hiszen ilyenkor a legfontosabb feladat, hogy életben tartsák az utcán élő embereket. A civil szervezet munkatársai most azt próbálják elérni, hogy a hajléktalanok még a rossz idő beköszönte előtt menjenek be valamelyik intézetbe, illetve hogy ezek a szállások fogadóképesek legyenek. Ennek érdekében plusz férőhelyeket fognak nyitni, valamint a melegedőket felkészítik arra, hogy kivételesen rossz időben azonnal fogadni tudják a hajléktalanokat, illetve ha erre nincs mód, a rászorulókat a megfelelő helyre irányítsák . A szervezet fejleszti az utcai kírzisszolgálatát is, ami azt jelenti, hogy a mostanában befolyó adományokat főleg erre és a téli teajáratok indítására költik majd a fővárosban - mondta a Független Hírügynökségnek Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régiójának elnöke.

A civil szervezet a többiekhez hasonlóan rendszeres kapcsolatban áll a hajléktalan ügyek miniszteri biztosával. Az ő helyzetük talán annyiban más, hogy a biztos a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál is dolgozik. Az együttműködés azonban ettől független, és valamennyi karitatív szervezettel hasonlóan működik, vagyis a pályázati kiírásokat és programokat megpróbálják egyeztetni, és különböző források felkutatásával, információkkal segítik egymást.

Jelenleg csak megbecsülni lehet, hogy hány hajléktalan élhet Magyarországon. Bár számos felmérés és kutatás készült a témában, időnként egymásnak ellentmondó adatok kerülnek nyilvánosságra. Az viszont biztos, hogy csak Budapesten tízezres nagyságrendről lehet beszélni, vagyis ennyi ember él a fővárosi utcákon és a környező erdőkben.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását