2024. április 18. - Andrea, Ilma

A HÖOK népszavazásra buzdít

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) arra kéri a hallgatókat, hogy vegyenek részt a március 9-i népszavazáson, s támogassák a HÖOK tandíjellenes küzdelmét; az erről szóló állásfoglalást a szervezet szombati küldöttgyűlésén fogadták el.
2008. február 9. szombat 17:46 - Hírextra

A népszavazás az utolsó lehetőség a tandíjmentes hazai felsőoktatás megvédésére, és mivel látszik, hogy a kormány egyértelműen elkötelezett a tandíj mellett, ezért a HÖOK arra kéri a hallgatókat és mindenkit, aki eddig is támogatták céljaikat, hogy a köztársasági elnök által március 9-re kiírt népszavazáson - élve alkotmányos jogukkal - vegyen részt és támogassa a HÖOK tandíjellenes küzdelmét - olvasható az egri küldöttgyűlés után az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásban.

A hallgatói szervezet továbbra is teljességgel elutasítja az állami finanszírozású képzések költségeinek a hallgatókra - részben vagy egészben - történő áthárítását.

A HÖOK ugyanakkor továbbra is nyitott minden olyan kezdeményezésre, amely ésszerűbbé, hatékonyabbá teheti a felsőoktatás finanszírozásának rendszerét.

"Eddig is partnerek voltunk a reformban, illetve partnerek lehetünk az újító szellemű javaslatok tekintetében" – írta a hallgatói érdekvédelmi szervezet kommünikéjében.

Az állásfoglalásban a szervezet felidézi, hogy kísérletet tettek a kormányzat által bevezetett tandíj kiváltására.

A tandíj helyett javasolt alternatívánk a már meglévő elemekre épült. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium azonban nem tartotta bevezetésre alkalmasnak a HÖOK javaslatát - zárul a szervezet közleménye.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását