2024. április 25. - Márk

Polgármester vagy képviselő?

Ha az Országgyűlés elfogadja 2011. január 1-től léphet életbe az a törvény, amely megtiltja, hogy egyszerre lehessen politikus parlamenti képviselő, illetve polgármester, vagy önkormányzati képviselő - értesült a Független Hírügynökség szocialista politik
2007. október 13. szombat 18:35 - Hírextra
Az átmenetre a szocialista frakcióülésen szombaton az a megállapodás született, hogy a 2010-es országgyűlési és önkormányzati választásokon még elnyerhetnek több posztot is politikusok, azonban 2011-től az esetleges időközi választásokon már nem lehet polgármester, vagy önkormányzat képviselő egyszerre parlamenti honatya .2010-től is csak úgy, hogy a két megbizatása közül csak az egyik után járó fizetést veszi fel. Először a 2014-es országgyűlési és önkormányzati választásokon zajlanak majd az új rendszer szerint.

Az ezekről szóló törvényjavaslatokat várhatóan hétfőn nyújtják be a parlamentnek, azonban ezzel párhuzamosan folytatódnak az ötpárti egyeztetések is a miniszterelnök 8 pontos tisztasági csomagjáról, és ha itt megegyezés születik, akkor aszerint módosíthatják a törvényjavaslatokat.

Információnk szerint a szombati frakció ülésen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a nyitóbeszéde után nem szólt hozzá a vitához.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását