2024. július 16. - Valter

Felfüggesztették a meleg papot

A Vatikán felfüggesztette egyik magas rangú papját, aki korábban egy televíziós műsorban bevallotta, hogy meleg - közölte szombaton egy vatikáni szóvivő. A tévéműsorban nem lehetett látni a pap arcát és hangját is eltorzították, de az egyház így is rájött
2007. október 13. szombat 18:27 - Hírextra
A Vatikán semmilyen információt nem hozott nyilvánosságra, ami segíthet a pap azonosításában. A felettesei a szükséges diszkrécióval kezelik az ügyet, még ha az illető hibát is követett el - mondta el a vatikáni szóvivő.

A La Repubblica című napilap információi szerint a hatvan év körüli férfi a Papi Kongregáció egyik tisztviselője volt, de a nevét ők sem hozták nyilvánosságra.

A férfi, és három másik pap még október elsején jelent meg a La7 televízióban, bevallva, hogy homoszexuálisok. A négy férfi arcát nem lehet látni a felvételen, és hangjukat is megváltoztatták, hogy ne lehessen őket azonosítani. A most felfüggesztett pap azonban elkövette azt a hibát, hogy vatikáni irodájában adott interjút a tévéseknek, és emiatt felfedték kilétét.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását