2024. március 29. - Auguszta

Óriási hátrányban a vidék - fejleszteni kell!

A vidéki Magyarország óriási hátrányban van a fővárossal szemben, ezért a Lehet Más a Politika (LMP) szervezet komplex programot dolgozott ki a vidéki élet megmaradására és gyarapodására - mondta Schiffer András, a párt szóvivője az LMP vidéki európai parlamenti (EP) kampánykörútjának első állomásán, szerdán Debrecenben.
2009. április 1. szerda 18:20 - HírExtra
Schiffer András, aki párt vezetését ellátó választmány tagja is egyben, a vidék problémáiról szólva kifejtette: a vidékiek mind az oktatást, mind a közlekedést és egyéb közszolgáltatásokat tekintve hátrányban vannak a fővárosiakhoz képest. Probléma még a finanszírozások igazságtalan elosztása és átláthatatlansága, a kis- és közepes vállalkozások (kkv) és családi gazdaságok elsorvasztása a multinacionális cégek javára - vélekedett.

Ezekre a problémákra dolgozta ki a párt a vidékprogramját, amelynek legfontosabb eleme a kistérségi összefogás és önszerveződés támogatása. Ezen a téren programjukban az oktatás megerősítése, a kkv-szektor támogatásainak átcsoportosítása, a közpénzek felhasználásának átláthatóvá tétele szerepel.

Ivády Gábor, a párt EP-listájának második helyét elfoglaló képviselőjelöltje, Ivád község polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: a vidéki élet megmaradásának és gyarapodásának része az agrártámogatások átcsoportosítása, a biogazdaságok fejlesztése, a magyar föld magyar gazdálkodók kezében tartása és a GMO moratórium fenntartása. Mindezt az Európai Zöld Párt frakciójának tagjaként készek is lennének képviselni Brüsszelben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását