2024. április 29. - Péter

BKV-ügy: Horváth Évát kórházba kellett szállítani

Horváth Évát szívproblémákkal kórházba szállították, majd kivizsgálás után visszavitték a büntetés-végrehajtási intézetbe - közölte a BKV-ügyben pénteken őrizetbe vett gyanúsított - Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes szóvivőjének - egyik ügyvédje az MTI-vel hétfőn.
2010. május 17. hétfő 10:38 - HírExtra
Gábor László elmondta: közvetve úgy értesült, hogy Horváth Évát vasárnap este szállították be a János kórházba, majd a kivizsgálását követően visszavitték a büntetés-végrehajtási intézetbe.
Az ügyvéd elmondta, hogy védencével közvetlenül nem beszélhetett, erre hétfőn kerülhet sor, amikor a bíróság dönt az ügyészség Horváth Éva, Hagyó Miklós és Lelovics Ottó előzetes letartóztatásba helyezésére vonatkozó indítványáról.

A rendőrség péntek este gyanúsította meg és vette őrizetbe Hagyó Miklós volt szocialista országgyűlési képviselőt és főpolgármester-helyettest, illetve egykori szóvivőjét Horváth Évát, és Lelovics Ottó kommunikációs szakembert. Akkor mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen, és Hagyó, illetve Lelovics vallomást is tett.

A BRFK pénteki tájékoztatása szerint Hagyó Miklóst azzal gyanúsítják, hogy közvetlenül vagy közvetítőin - H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon - keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.

Horváth Évát a BRFK azzal gyanúsítja, hogy beosztását kihasználva rábírta a BKV vezetőit szükségtelen és indokolatlan szerződések megkötésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását