2024. május 3. - Tímea, Irma

Magyar zenészről neveztek el parfümöt

Francia női és férfi parfümöt neveznek el a Belgiumban élő világhírű magyar hegedűművészről, Roby Lakatosról; az új illatot maga a világsztárként aposztrofált cigányzenész készítette, s az hamarosan a magyarországi boltok polcain is megtalálható lesz.
2007. október 12. péntek 17:03 - Hírextra

Az új férfi illatmárka neve egyszerűen csak "Lakatos" lesz, míg a női parfüm a "L,amour tzigane", vagyis Cigányszerelem nevet viseli majd - mondta az MTI-nek a művészvilágból a divat világa felé kikacsintó művész, aki a 100 Tagú Cigányzenekar zenei fesztiváljának sztárvendégeként érkezett ismét Budapestre.

A hegedűvirtuóz - akit sokan Paganinihez hasonlítva, az ördög hegedűseként is neveznek, bár ő ezt nem szereti, mert véleménye szerint a zene isteni eredetű - elmondta, hogy Franciaországtól ez lesz a második "elismerése", amire nagyon büszke, ugyanis korábban "sörlovagi" kitüntetést is kapott.

Nem ez az első, Roby Lakatosról elnevezett termék: néhány évvel ezelőtt egy nagysikerű japán koncertturnét követően a vendéglátók meghívták a cigányzenét alapjaiban megreformáló, megújító mestert, hogy a szigetország legnagyobb showműsorában, amely az angol Muppet show-hoz hasonlít, legyen a japán gyermekek Mikulása. A Télapó szerepét eljátszó művész olyan hatással lett a japán kereskedőkre és termékgyártókra, hogy egy héttel később már róla mintázták a csokimikulásokat.

Ugyanebben az országban, szintén a műsor hatására fánkot is neveztek el róla. "A mai napig is kapható Japánban egy bajuszos fánk, aminek a neve egyszerűen Lakatos fánk, és nagyon finom" - mondta a művész, aki azt is elárulta, hogy édesszájúként minden alkalommal rendel pár darabot egy-egy étteremben, cukrászdában, ha az országban jár, és jóízűen elfogyasztja zenésztársaival. Annak ellenére, hogy ma már szigorú diétát tart, ugyanis a csokimikulások, desszertek hatására több tíz kilogramm túlsúlytól kellett megszabadulnia.

Roby Lakatos a 100 Tagú Cigányzenekar meghívására még hétfőn érkezett Magyarországra, hogy a Fővárosi Nagycirkuszban, a nemzetközi szüreti fesztiválon lépjen fel zenekarával. A koncert sztárvendégének a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét adta át Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter.

A világhírű hegedűművész pénteken már vissza is tért Belgiumba, ugyanis - mint azt elutazása előtt az MTI-nek elmondta - egyszerre három nagylemez anyagát viszik stúdióba a napokban, emellett több koncertet is ad zenekarával, hogy egy újabb zenei stílust teremtve ismertesse meg a klezmer és a cigányzene ötvözéséből született dalait, dallamait az egyre szélesedő és bővülő közönségével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását