2024. április 24. - György

Ma döntenek a javaslatról

A génmódosított termékekkel kapcsolatos határozati javaslatról dönt mai ülésén az Országgyűlés.
2008. április 21. hétfő 08:16 - Hírextra

Az előzetes tervekkel ellentétben mégsem zárt ülésen tárgyalják a Kósa Lajos (Fidesz) által benyújtott interpellációt, amellyel a kormány - a politikus szerint - az önkormányzatok megfigyelését készítheti elő.

Szilvásy György polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter közölte: az 1998-ben született kormányhatározat azoknak az intézményeknek, szervezeteknek és cégeknek a körét tartalmazza, amelyek nemzetbiztonsági védelem alatt állnak. A határozat mostani módosításával olyan önkormányzatok és önkormányzati intézmények is bekerültek ebbe a körbe, amelyek támadásoknak, visszaéléseknek lehetnek kitéve az uniós források kiírása, vagy felhasználása miatt.
Zárószavazás lesz a géntechnológiai tevékenységgel, annak mezőgazdasági és élelmiszer-előállítási alkalmazásával kapcsolatos egyes kérdésekről és az ezeket érintő magyar stratégiáról szóló országgyűlési határozatban foglaltak végrehajtására vonatkozó jelentés elfogadásáról.

A határozati javaslat több pénzt sürget a génmódosított termékekkel kapcsolatos hatástanulmányok finanszírozására. A javaslat szerint szigorítani kell a magyar ellenőrzési rendszert, 2008. április 15-ig pedig ki kell jelölni az Egészségügyi Géntechnológiai Hatóságot és Egészségügyi Szakhatóságot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását