2024. április 27. - Zita

Több jog a futballistáknak

Történelminek nevezte azt a megállapodást Michel Platini, melyet az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökeként csütörtökön aláírt a profi futballisták érdekvédelmi szervezetének (FIFPro) vezetőivel.
2007. október 11. csütörtök 18:38 - Hírextra

"A futballisták a sportág főszereplői, ezért védenünk kell az érdekeiket és érdemes odafigyelni a véleményükre, bevonni őket a fontos döntések meghozatalába" - mondta Platini. "Az európai szövetségen belül is olyan változtatásokat hajtunk végre, melyek megkönnyítik a kommunikációt a játékosokkal."

A két szervezet közötti szerződés értelmében a FIFPro négy képviselője is bekerül az UEFA stratégiai bizottságába, ezenkívül a felek együtt lépnek fel a dopping és a rasszizmus ellen.

Az UEFA és a FIFPro szándéknyilatkozatot írtak alá arról: mindent megtesznek azért, hogy a futball különböző vitás kérdései ne jussanak el a bíróságokig, hanem az európai szövetség illetékes testületei előtt a FIFPro közreműködésével lehetőleg békés úton rendeződjenek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását