2024. április 28. - Valéria

Nevettetés egy rossz korban

Nevettetés egy rossz korban címmel pénteken megkezdődik a Csokonai Irodalmi és Művészeti Társaság kétnapos találkozója Hévízen.
2007. október 11. csütörtök 18:34 - Hírextra

A kortárs hazai és külhoni irodalomárokból álló társaság a kétnapos találkozóra mindig egy központi kérdéskört választ: az előző években ezek között szerepelt a gyermek, a divat, a mosoly és a művészet kapcsolata, de rendeztek már konferenciát A szexualitás nyelve a magyar irodalomban címmel is.

Horváth Béla, a szervezet elnöke az MTI kérdésére elmondta, hogy az idei tanulmányi napokra olyan témát választott a Csokonai társaság, amely eddig hiányzott: ez pedig a humor, a nevettetés. A humor költészetét, a szatíra megjelenését mutatják be Karinthy Ferenc írásaiban, Arany János és Bajor Andor költészetében.

Előadások hangzanak el az abszurd és a groteszk humorról, az anekdota és a vicc különbségeiről.
Horváth Béla hozzátette: a találkozón a régmúlt idők irodalmi humorán kívül a mai kor humora is szóba kerül. Hozzá méltó anekdoták felelevenítésével emlékeznek meg Boncz Gézáról, Nagy Bandó Andrást pedig egy kötetlen pódiumbeszélgetésre hívták meg.

Az irodalmat és művészetet kedvelő baráti kör 1985-ben alapította meg a Csokonai társaságot. Tevékenységüket 1991 óta Hévíz önkormányzata és a városi gyógyfürdőkórház is támogatja. Ekkor választották meg az évről évre bővülő csoport elnökének Horváth Béla fogszakorvost, aki kezdetben önkormányzati képviselőként, jelenleg pedig menedzserként vesz részt a közös munkában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását