2024. május 18. - Erik, Alexandra

A fondütől a zorbig

Bár Svájc nincs közel és korántsem olcsó célország, az idén ugrásszerűen nőtt az ode tartó magyar turisták száma, különösen azoké, akik szállodában laknak. Utóbbiak száma az elmúlt év azonos időszakához képest több mint 30 százalékkal nőtt - közölte a csü
2007. október 11. csütörtök 18:43 - Hírextra

Ez annak is köszönhető, hogy igyekeznek a legkülönbözőbb pénztárcájú rétegeknek, a fiataloknak és a családosoknak egyaránt széles program- és szálláskínálatot nyújtani.

Bár a tél és a sízés a fő attrakció az elkövetkező hónapokban, azokra is gondolnak, akiket nem annyira a téli sportok vonzanak.

Időutazás történelmi szállodákban, Kulináris kalandok, Művészet, építészet és design - ezek az idei főbb témák. A történelmi szállodákat úgy igyekeznek kiválogatni, hogy abban valamennyi kategóriájú szálláshely megtalálható legyen, az egyszerűtől az ötcsillagosig.

A svájci ételek legtöbbje egyszerű és laktató, ugyanakkor a környező országok hatására alakult ki a változatos svájci konyha. A röszti, a polenta, a rizottó, a papet vaudois, amely egyfajta savanyú káposzta kolbásszal - egy-egy régió specialitása. Ugyanakkor a luxus-éttermek nagy része a világ legizgalmasabb kozmopolita ínyencélményeit nyújtja.

A fő attrakció, a tél most következik. Olyannyira, hogy a svájci idegenforgalmi hivatal reklámmondata szerint "A tél Wallisból származik". Hamarosan eljönnek azok a hetek, amikor több méteres lesz itt a hótakaró és a mesekönyvbeli hófehér telet errefelé 47, négyezernél magasabb hegycsúcson élhetik át az itt élők és ide utazók.

A téli sportprogramok közé igyekeznek minden évben becsempészni valami újat: a sí, a carving, a snowboard mellett egyre népszerűbb a nosztalgikus szánkózás és újabban a zorbozás: ez főleg a bátrabbaknak szóló merész téli időtöltés.

A zorb egy nagy, átlátszó műanyaggömb: ebben jól megfogódzkodva lehet lesiklani a havas lejtőkről - mondta az MTI munkatársának a Gerbeaudban rendezett tájékoztatón Urs Weber.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását