2024. április 25. - Márk

Tb-jogviszony: APEH ellenőrzés

APEH ellenőrzésre számíthatnak, akik december 31-ig nem rendezik társadalombiztosítási jogviszonyukat - tudta meg a Független Hírügynökség minisztériumi forrásból.
2007. október 10. szerda 20:26 - Hírextra
A tárca tervei szerint, ha valakinek piros lámpát mutat a számítógép miután beütötték a TAJ számát az orvosnál, az kap egy papírt a kórháztól, egészségügyi szolgáltatótól, amelyben közlik: az ellátásra való jogosulatlanságát jelzik az adóhivatalnak.

Több variáció is felmerült, hogyan kezeljék azokat, akik 2008. január 1-éig nem rendezik jogviszonyukat. A legenyhébb verzió az lett volna: hogy a tb potyautasok továbbra is kapjanak meg minden egészségügyi ellátást, és a költségeket továbbra is az állam vállalja magára. A legszigorúbb variáció szerint a potyautasoknak minden egyes egészségügyi ellátást teljes összegben ki kellett volna fizetniük. Ez az összeg bizonyos esetekben akár több százezer forint is lehet. Az egészségügyi tárcától származó információk szerint végül egy 3. javaslat lép majd életbe:az adóhivatalnak jelzik a potyautasokat.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2007. április 1-e óta ellenőrzi a jogosultságot, azóta kiderült, hogy körülbelül 400 ezer embernek nincs a jogviszonya. December 31-ig még mindenki következmények nélkül rendezheti jogviszonyát.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását