2024. április 30. - Katalin, Kitti

SZDSZ az agresszió ellen

"Talán nincs egyetlen olyan közéleti kérdés sem, amelyben egyetértünk Csintalan Sándorral, ám most szolidaritást vállalunk volt politikustársunkkal, a HírTv műsorvezetőjével, akár politikai, akár egyéb okból került sor a bántalmazásra" - fogalmazott Eörsi
2007. december 12. szerda 10:24 - Hírextra

Bármi is volt a támadás indítéka, elfogadhatatlan ez a tett - írta közleményében a kormánypárti országgyűlési képviselő.  Hozzátette, tolerálhatatlan minden ilyen agresszió, különösen, ha az az áldozat múltbéli vagy jelenlegi közéleti szerepvállalásával kapcsolatos.

Emlékeztetett, hogy az SZDSZ évek óta óv a közéletben eluralkodott agresszív hangnemtől, amely súlyos veszélyeket hordoz magában.

A liberálisok bíznak abban, hogy a nyomozó hatóságok is tudatában vannak azoknak a támadásoknak, melyek az elmúlt időszakban érték Csintalan Sándort a szélsőjobboldali fórumokon, így a kuruc.info uszító cikkeiben is - közölte.

"Szeretnénk bízni abban, hogy +véletlenül+ lett bűncselekmény áldozata e cikkek főszereplője, és a bántalmazásnak nincs politikai összefüggése" - írta. Ha azonban bármi összefüggés van a verbális és a tettleges agresszió között - tette hozzá -, akkor az SZDSZ különösen fontosnak tartja a felbujtók és az elkövetők elleni leghatározottabb fellépést.

A Hír Tv munkatársát, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt, kedden támadták meg lakásának mélygarázsában. Az MTI értesülései szerint Csintalan Sándor zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A sérültet a mentők kórházba szállították.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását