2024. május 9. - Gergely

Reklámbotrány Romániában

Már a második autóreklámokkal foglalkozó vállalkozás fuccsol be Romániában. A kolozsvári Autopres Kft a múlt héten értesítette ügyfeleit a kifizetések megszüntetéséről illetve a szerződés felbontásáról.
2007. október 10. szerda 20:24 - Hírextra

A cég székhelyén senki nincs, a telefonokra napok óta nem válaszolnak, mindössze az üzenetrögzítő kapcsol be a következő szöveggel: "Tisztelt ügyfelek. Az Autopres irodája műszaki okok miatt bezárt. Kérjük tanúsítsanak türelmet, problémáinkat hamarosan megoldjuk. Nemsokára értesítést kapnak a bekövetkezett változásokról. A kifizetéseket továbbra is folyósítjuk. Szép napot kívánunk!"

 Az ígéret ellenére az ügyfelek azt állítják: a vállalkozás már hónapok óta egyetlen lejt sem fizetett, egyetlen telefonon sem válaszolnak hívásukra és mindegyik kirendeltségük zárva van.

Az Autopres Kft-t 2006 októberében jegyezték be a kolozsvári cégbíróságon. Alig egy éves működése alatt megközelítőleg 900 ügyfelet szerzett. A cég 540 eurós "beugró" ellenében havi 150 eurót fizetett a gépkocsi-tulajdonosoknak az autó oldalának és motorháztetőjének reklámfelületként való bérlése ellenében. Amennyiben az Autopres partnereitől lízingelt új gépkocsit, a cég ígérete szerint a reklámfelület ellenében szintén 150 euró erejéig magukra vállalják a havi részletfizetést, azonban 40 euró készpénzt és a jármű árának 1,9 százalékát kell kezelési költségként befizetni. A cég megszűnése azt jelenti, hogy a lízingszerződés havi összegét teljes egészében a gépkocsi tulajdonosa kell állja.

Romániában ezt megelőzően július végén a nagyváradi MobilSpot is fizetésképtelenné vált. Ez a vállalat is mindössze levélben értesítette az ügyfeleket a kifizetések beszüntetéséről. Nem sokkal ezelőtt vált fizetésképtelenné a hazai Hirautó és az Il Ferro is.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását