2024. május 20. - Bernát, Felícia

Orbán pontosan nyilatkozott

A Fidesz szerint Orbán Viktor, az Európai Néppárt alelnöke pontosan nyilatkozott Tőkés László püspök jelöltségével kapcsolatban - tudatta a párt közleményben az MTI-vel kedden, azt követően, hogy Wilfred Martens, az Európai Néppárt (EPP) elnöke nyilatkozo
2007. október 9. kedd 22:49 - Hírextra

"Az Európai Néppárt reméli, hogy román tagpártjai – a Demokrata Párt, a Romániai Magyarok Demokratikus Szövetsége és a Kereszténydemokrata Parasztpárt - jó eredményt érnek majd el a 2007. november 25-re kitűzött európai parlamenti választásokon Romániában. Az EPP arra számít, hogy az Európai Parlamentben Romániának jutó helyek többségét elnyeri majd" - idézi a Fidesz közleménye Wilfred Martens-t.

A közleményben az is olvasható, hogy Tőkés László püspök, független képviselő-jelölt az EPP közeli barátja, aki európai parlamenti képviselővé való megválasztása esetén elkötelezte magát, hogy az Európai Néppárt-Európai Demokraták képviselőcsoportján belül a néppárti frakciónak lesz a tagja az Európai Parlamentben. Így az EPP pozitívan áll Tőkés püspök jelöltségéhez.

A Fidesz szerint "éppen ezért Orbán Viktor, az Európai Néppárt alelnöke teljesen pontosan nyilatkozott Tőkés László püspök jelöltségével kapcsolatban".

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, az Európai Néppárt alelnöke szombaton Nagyváradon azt mondta: személyes részvétellel segíti a Fidesz Romániában Tőkés László független európai parlamenti jelölt választási kampányát. A magyar ellenzéki párt politikusai annyiszor mennek majd Erdélybe, ahányszor a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hívni fogja őket.

Orbán Viktor közölte azt is: az EPP is támogatja Tőkés Lászlót a romániai európai parlamenti választáson.

Javier Jiménez, az EPP szóvivője, akit a Maszol.ro (az Új Magyar Szó című bukaresti napilap online változata) idézett, azt nyilatkozta hétfőn: "Nem ismerem Orbán Viktor (Fidesz-elnök) kijelentését, de annyit mondhatok: bármilyen választásról is legyen szó, az EPP csak azokat a jelölteket támogatja, akiket valamelyik tagpártunk jelöl".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását