2024. május 27. - Hella

Nem érte kár a pedagógusokat

A debreceni pedagógusokat, illetve a várost nem érte kár amiatt, mert az önkormányzat nem pályázott a teljesítménymotivációs pályázati alapra - közölte Halász D. János, a cívis város oktatási alpolgármestere kedden az MTI-vel.
2007. október 9. kedd 22:28 - Hírextra

A fideszes politikus ezzel a Varga Zoltán szocialista önkormányzati képviselő előző napi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált, melyek szerint a várost 50-60 millió forintos kár érte volna, a pedagógusok pedig személyenként 140 ezer forint juttatástól estek volna el.

A szocialisták szerint a debreceni önkormányzat egyszerűen elfelejtette felbontani a pályázati felhívást tartalmazó levelet, s így egyáltalán nem nyújtott be pályázatot.

Ezzel szemben Halász D. János megjegyezte: a város fenntartásában működő közoktatási intézmények közül a pályázati időszakban 12 intézmény működtetett valamilyen formában teljesítményértékelési rendszert, de a kötelezően kikért független szakértői vélemények alapján azokat is át kellett dolgozni.

"A pályázat idején tehát a végleges programok nem álltak készen, jóváhagyásukra ez év októberében kerül sor" - tette hozzá.

Halász D. János megjegyezte, hogy a magyar önkormányzatok jelentős része még szintén a felkészülés szakaszában van, s feltehetően emiatt nem pályázott több megyei jogú város - például Dunaújváros, Eger, Győr, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Nyíregyháza, Szeged és Tatabánya - önkormányzata sem 2007 májusában.

Így fordulhatott elő, hogy az ország 3.200 önkormányzata közül mindössze 125 nyert ezen a pályázaton, azaz az országban működő önkormányzatok mindössze négy százaléka.

E tényeket figyelembe véve nem felel meg a valóságnak a szocialista politikusok azon kijelentése, hogy a város bármilyen összeggel is megrövidítette volna pedagógusait, illetve hogy a várost bármilyen kár érte volna - mondta az MTI-nek Halász D. János.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását