2024. április 20. - Tivadar

Életet menthet az apró

A lakásban kallódó aprópénz kutyák mentésére is szolgálhat. A Lelenc Kutyamentő Egyesület örömmel fogad minden egy- és kétforintost, amelyből gazdátlan vagy sérült ebek ellátását finanszírozhatja.
2007. október 9. kedd 07:59 - Hírextra

A Magyar Nemzeti Bank 2008. március 1-én kivonja a forgalomból az egy- és kétforintost, ezért ez az utolsó lehetőség, hogy az aprót a kutyák megmentésére fordítsák az állatbarátok.

A befőttes üvegekben, perselyekben tárolt apró az MKB Bank fiókjaiban egyenesen a Lelenc Kutyamentő Egyesület számlájára is befizethető, de átutalással elküldhető a saját bankból is. Aki vállalja, hogy összegyűjti az érméket munkahelyén, vagy baráti körében, ahhoz Budapesten az egyesület munkatársai elmennek. Időpont egyeztethető a HU             +36 305000209        Call vagy a 30/440-9071-es telefonszámon.

"Eddig 19 ezer forint gyűlt össze. Nagyon segítőkészek az emberek, volt aki ötven forintost vagy százast is tett az apró közé. Tavaly szerveztünk első alkalommal ilyen akciót és 200 ezer forint gyűlt össze hat hónap alatt. Az adományt napi ellátásra, a kutyák chippel történő ellátására fordítottuk" - mondta az MTI-nek Tenner Anna, a Lelenc Kutyamentő Egyesület elnöke.

A mintegy 20 önkéntes által működtetett Lelenc Kutyamentő Egyesület az Illatos úti gyepmesteri telep kutyáinak megsegítésére jött létre, de ellátják a közterületen talált sérült ebeket is. Jelenleg ötven kutyát gondoznak. Tavaly százötven négylábúnak találtak gazdát, míg ebben az évben több mint ötvennek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását