2024. április 19. - Emma

Négy kutya az állatvédőknek

Négy kutyáról kedden önként lemondott, de a többit egyelőre nem adja az állatvédőknek az a ménteleki asszony, aki embertelen körülmények között tart több tucat kutyát egy tanyán. Az ebek többsége éhezik, legyengült és beteg. Az állatvédők olyan esetről is
2007. szeptember 11. kedd 17:59 - Hírextra
Az asszonyt kedden rendőrök és állatvédők próbálták meggyőzni, hogy elvihessék az állatokat. Az éhező, sovány kutyák többsége ugyanis beteg, védőoltást sosem és az állatvédők szerint enni is csak ritkán kaptak. Az állatvédők szerint előfordult, hogy az éhes állatok megették az egyik kutya kölykeit.

Az asszony azt állította az állatvédőknek, hogy a kutyák naponta kétszer kapnak enni. Legtöbbször forró vízbe áztatott kenyeret, olajjal vagy zsírral keverve.

A rendőrök és az állatvédők rábeszélésére az asszony négy kutyáról lemondott, az állatokat már elszállították. Az asszony ellen állatkínzásért feljelentést tettek.

A törvényen múlik, hogy mit fognak rá kiszabni, de a körülményekre való tekintettel - szerintem - figyelmeztetésben fogják részesíteni - mondta a Független Hírügynökséget Szabó Attila a kecskeméti Mentsvár Alapítvány aktivistája.

Az állatvédők azt szeretnék, ha a tanyán maradt többi kutya is hamarosan a menhelyre kerülne. Ezért azt tervezik, hogy a napokban az állategészségügyi hatóság munkatársaival újra kimennek a tanyára, és ha nem javultak a körülmények a többi ebet elkoboztatják.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását