2024. április 26. - Ervin

Támogatja a szorosabb együttműködést a volt miniszterelnök

Magyarország támogatja az Európai Unió szorosabb együttműködését az ázsiai partnerekkel - hangsúlyozta Medgyessy Péter utazó nagykövet hétfőn Li Hszien Lung szingapúri kormányfővel folytatott budapesti tárgyalásán.
2007. október 8. hétfő 19:32 - Hírextra

A volt miniszterelnök elmondta, hogy EU-tagként Magyarország ösztönzi az unió kapcsolatainak erősítését az ázsiai partnerekkel, mert az EU gazdasága az unió bővítése mellett az Ázsiával kialakított szoros együttműködéssel lehet dinamikusabb - olvasható a Miniszterelnöki Hivatal találkozó után kiadott közleményében.

Magyarország fontosnak tartja az Európai Unió és a Délkelet-Ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) novemberi csúcstalálkozóját. Az eseményt a két szervezet együttműködésének harmincadik évfordulója alkalmából rendezik majd meg Szingapúrban. Magyarországot Medgyessy Péter képviseli a miniszterelnök személyes megbízottjaként - húzta alá a közlemény.

Medgyessy Péter a hétfői megbeszélésen javasolta, hogy a szingapúri vállalatok Magyarországon hozzák létre logisztikai és szolgáltató központjukat, felhasználva az olyan kedvező feltételeket, mint például a képzett munkaerő.

Magyarország Szingapúr legjelentősebb gazdasági partnere a régióban. 2006-ban az árucsere-forgalom meghaladta a 700 millió dollárt, ebből a magyar export több mint 130 millió, az import 580 millió dollár volt. Szingapúri cégek eddig mintegy 70 millió dollárt fektettek be Magyarországon. A városállam nemcsak befektetési célországként tekint Magyarországra, egyre inkább az innovációban és az alapkutatásban szeretne együttműködni - mutattak rá minisztériumi források.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását