2024. április 29. - Péter

Jogszerű az államtitkár lakásbérlése

Budai Bernadett szerint Kolber István fejlesztéspolitikai államtitkárnak törvényesen bérel lakást a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF), de a kancelláriaminiszter arra hívta fel az intézményt, hogy "odafigyeléssel és érzékenységgel" kezelje a jogs
2008. február 15. péntek 20:01 - Hírextra

A napilap szerint Kolber István államtitkárnak száz négyzetméteres lakást bérel havi húszezer forintért a budai Várban a Központi Szolgáltatói Főigazgatóság és a lakás mellé behajtási engedély is jár, ami 2,3 millió forintba kerül évente. A politikusnak egyébként van lakása Budapesten - olvasható a cikkben.

Budai Bernadett az MTI-nek elmondta: az államtitkárnak, állami vezetőként, egy kormányrendelet alapján bérel lakást a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság. Ez a rendelet - mint mondta - azt is meghatározza, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie a lakásnak.

A kormányszóvivő szerint az a 28 négyzetméteres garzon, ami fele részben az államtitkár nevén van - és amelyben a lánya lakik -, nem felel meg a kormányrendeletben előírt feltételeknek. A bérleti díjat az I. kerületi önkormányzat képviselőtestülete határozta meg, mivel ez egy önkormányzatai lakás. A bérleti díjat a KSZF, a rezsit az államtitkár fizeti - tette hozzá.

Mint mondta, szintén ugyanezen a kormányrendelet alapján kap használatra autót az államtitkár, amelynek költségeit, így a behajtási engedély díját is a KSZF állja.

Budai Bernadett hangsúlyozta ugyanakkor, hogy 2,3 millió forintos éves összeget a KSZF még nem utalta át, mert a irreálisnak találta az áremelkedést. A hivatal egyeztetést kezdeményezett az önkormányzattal és a parkolási céggel - mondta.

Kiss Péter kancelláriaminiszter arra hívta fel a KSZF-et, hogy odafigyeléssel és érzékenységgel kezeljék a jogszabályok által biztosított lehetőségeket, hiszen ezek joggal sérthetik az emberek igazságérzetét - közölte a kormányszóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását