2024. május 5. - Györgyi

Nem volt teljes az egyetértés az MSZP-ben

Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője szerint jóval túlterjeszkedik az eredetileg célba vett vállalatok körén a közellátás biztonsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű vállalkozásokat érintő egyes törvények módosítása, aminek megszavazása aló
2007. október 8. hétfő 19:28 - Hírextra

A törvénynek, céljaival ellentétben, csak a közellátáshoz és a stratégiai ágazatokhoz nincs köze - hangoztatta a képviselő, miután ő és hét képviselőtársa felmentést kapott az MSZP-frakciótól a törvényjavaslat megszavazása alól. (A zárószavazáson a frakcióból Szanyi Tiboron kívül Hajdu Attila és Szabó Zoltán is a nem gombot nyomta meg, Borenszki Ervin, Keller László és Molnár Albert pedig tartózkodott.)

Szanyi Tibor elmondta: úgy módosítják a tőkepiaci, a villamos energiáról, a földgázellátásról és a gazdasági társaságokról szóló törvényt, hogy ezzel jóval túlterjeszkednek az eredetileg célba vett vállalatok körén, és a módosítás a részvénypiacon jelenlévő energetikai cégekre is vonatkozik.
Úgy vélte, nem kellene ilyen törvényt hoznia az Országgyűlésnek. Mint mondta, ezzel a jogszabállyal tulajdonképpen "kiszállunk az EU-ból". Hosszú évekre volt szükség, hogy EU-konformmá váljanak a most módosított törvények - jegyezte meg.

Szanyi Tibor szerint a törvényjavaslat elfogadása az üzeni a Magyarországra befektetni kívánóknak: lehet ide befektetni, de mindenki számoljon azzal, hogy itt időnként hoznak olyan törvényeket, amelyek teljesen más feltételeket teremtenek.

A képviselő azt mondta: a frakció ülésén kérte, hogy mentsék fel az előterjesztés megszavazása alól, és hogy a frakció tegye lehetővé azt, ha vannak mások, akik szintén nem támogatják a javaslatot, azok is kapjanak felmentést. Ehhez a frakció hozzájárult, és nyolc képviselő felmentést kapott - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását