2024. április 29. - Péter

Így ünnepeltek ők - MSZP szülinap

Gyurcsány Ferenc azt ígérte, az MSZP vezetése meg fogja védeni és meg fogja óvni a magyar baloldal tisztességét, becsületét; a pártelnök, miniszterelnök erről az MSZP 18. születésnapján beszélt Budapesten vasárnap.
2007. október 7. vasárnap 18:12 - Hírextra

Kijelentette: a magyar baloldal büszke lehet arra, hogy soha nem sározódott be, tisztessége és becsületessége nem támadható, különösen nem azok által, akik ezt megpróbálják megtenni.

Nekünk ne meséljék el azok, hogyan kell élni, akik kikerültek az egyetemi padokból és furcsa módon 15-20 év alatt meggazdagodtak. Ne merjék az erkölcs ítélőszéke elé vonni a magyar baloldalt azok, akiknek eddig az volt az egyik legnagyobb teljesítménye, hogyan lehet a pártszékház eladásából magánvagyont csinálni - hangoztatta.

Simon Gábor, a párt választmányának elnöke köszöntőjében arról beszélt: lehet, hogy nem tökéletes amit csinálnak, lehet, hogy még sokáig nem lesznek tökéletesek, de az MSZP tudja a dolgát és megoldja a gondokat. Arra emlékeztetett, hogy nagykorú lett a párt, így minden tettért felelősséget kell vállalnia.

Lendvai Ildikó szerint a jobb- és a baloldal hagyományos munkamegosztását felülírta egy másik választóvonal, a haladóké és a maradóké, és az MSZP vállalta az előrehaladás irányítását. Az MSZP frakcióvezetője kijelentette: "Ma valahogy megint ránk maradt az előre haladás, a mozgás, a tempó, a változás, a progresszió ügyének pártképviselete".

Kovács László korábbi pártelnök, magyar EU-biztos azt kérte: tartson ki az ország a konvergenciaprogram mellett, hiszen kikerülhetetlen intézkedésekről van szó.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője úgy reagált az MSZP-születésnapra: az MSZP-nek a "nagykorúságot" jelentő, szimbolikus 18. születésnapja előtti tetteiért is teljes felelősséget kell vállalnia, "el kell számolniuk azzal, hogy öt év alatt minden mutató tekintetében a térség éllovasából sereghajtóvá züllesztették Magyarországot".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását