2024. május 5. - Györgyi

Finnországban a legtöbb a "dolgozó lány"

A finnországi Aland régióban volt a legmagasabb, az olaszországi Puglia vidékén a legalacsonyabb a dolgozó nők részaránya az Európai Unióban 2005-ben a 15 és 64 év közötti életkorú női lakosság körében - derül ki az Eurostat, az európai statisztikai hivat
2007. október 7. vasárnap 19:43 - Hírextra

A felmérés az Európai Unió 27 tagországának összesen 268 régióját vetette össze, de kiterjedt a nem EU-tag Izlandra, Liechtensteinre, Norvégiára és Svájcra is.

Aland 77 százalékkal büszkélkedhet, Pugliában viszont csak 27 százalékos volt a dolgozó nők aránya a munkaképes korú női lakosságon belül.

A ráta 15 régióban volt 70 százalék fölötti: Aland mellett hét brit, négy svéd, valamint egy-egy finn, holland, illetve dán régióban. Negyven százalék alatti részarányt szintén 15 régióban mutattak ki: ezek között - Puglia mellett - hat olasz, három francia, kettő-kettő görög, illetve spanyol, valamint egy máltai régió van.

Magyarországon a ráta a közép-magyarországi régióban volt a legmagasabb, 58 százalékos, az észak-alföldiben pedig a legalacsonyabb, 44 százalékos.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását