2024. április 29. - Péter

A női csapat is a legjobb négy között

Drámai csatában biztosította helyét a legjobb négy között a női tőrcsapat a szentpétervári vívó-világbajnokságon.
2007. október 7. vasárnap 13:18 - Hírextra

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Újlaky Virginie alkotta együttes a németek elleni összecsapást jól kezdte, 8-4-re elhúzott, azután viszont nagyot változott a helyzet. Az ellenfél felzárkózott, majd jelentősen elhúzott. Ebben a szakaszban sem Mohamed, sem Knapek, sem Újlaky nem vívott jól, emiatt elúszni látszott az elődöntő.

Két megnyert asszó után öt elvesztett következett, s utolsó előttiként Újlaky már 14-22-nél ment fel a pástra. A fiatal magyar tőröző két tust faragott a hátrányból (19-25), majd következett Mohamed, aki a szinte lehetetlent csinálta meg: kiegyenlített. Pedig még fél perccel a vége előtt is három találatnyi volt a hátránya. Az utolsó tust 3 mp-nél adta, ekkor lihegve, fáradtan kiszólt a szakvezetőkhöz, "most már hátrajöhetek, ugye?".

Lecsorgott a maradék idő, következett a hosszabbítás, melyben Anja Schache volt a kedvezményezett. Ez azt jelentette, hogy ha lejár az egy perc és nem esik érvényes találat, ő nyer. Több összecsapás is eredménytelen volt, aztán 11 mp-cel a vége előtt Mohamed akciója sikerült. A magyar tábor kitörő örömmel nyugtázta, hogy következhet az elődöntő, amely pedig menet közben nagyon messzire került.

Mohamed plusz 4-gyel (plusz a ráadásban adott tus), Újlaky plusz 2-vel, Knapek mínusz 6-tal zárt.
A következő ellenfél az orosz csapat lesz.

Az olasz válogatott - melyben az egyéni verseny arany-, ezüst- és egyik bronzérmese is ott volt - nagy meglepetésre kikapott a japán együttestől.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását