2024. március 29. - Auguszta

Hódít a nőiesség és a selyem

Nőiesség, nosztalgia, selymek, taftok, loknik, magas sarkú cipők - nagy taps fogadta Zoób Kati divattervező 2008-as tavaszi-nyári kollekcióját szombaton este a zsúfolásig megtelt Magyar Telekom székház aulájában.
2007. október 7. vasárnap 13:26 - Hírextra

Nagyvilági, könnyed, szexis, Madonnás - ilyen jelzőket lehetett hallani a bemutató után a nézők körében. A szokásos motívumokat - a stilizált négyszöget és a rózsát - ezúttal más léptékben láthatták a nézők: a rózsa például másfél méteres nagyságban díszítette a fáradtkék-fekete-fehér, illetve a piros-fehér-fekete selyem nagyestélyiket.

Az anyagoknak mindig nagy szerepe volt a tervező művészi elképzeléseiben. Ez most még inkább így van: soha annyi selymet, taftot, selyemtaftot nem lehetett látni bemutatóin, mint a szombat estin.
Ugyanakkor sok volt - erősen retrós hatást keltve - a lurex, az arany, matt és fényes kivitelben egyaránt, a rózsaszínes-bronzos árnyalatú különleges kelme és szinte elmaradhatatlan kellékként az ezüst öv.

Érdekes a klasszikus színpárosítások kontrasztos, újszerű alkalmazása, ilyen volt a sárga-fekete, a piros-fekete, a zöld kékkel, a fáradt lila rózsaszínnel és a legérdekesebb, az ezüstszürke arannyal vagy sárgával.

A ruhák legtöbbje hordható és nőies: nem hiányoztak ezúttal sem a derékban szabott, ringó szoknyák, a szexis, áttetsző muszlin blúzok, a kis forró nadrágok, a merész dekoltázsok.

A manökenek kiválasztása jó érzékre vall: egyetlen túlságosan sovány lány sem lépett a színpadra, és nem azokat látta viszont a szakma, akik minden bemutatón felvonulnak, hanem különleges szépségű, egzotikus arcokat. Mindegyikük hosszú loknis frizurával jelent meg, nőies, normális, nem eltúlzott, kevéssé színpadias sminkben, ami ritkaság a mostani bemutatókon.

A kiegészítők közül a pécsi Zsolnay gyárral együttműködésben készített ékszerek most is hangsúlyos szerepet kaptak: a szivárvány minden színében csillogtak az eozinmázas ékszerek.

A kollekciót ezúttal három "fantázia" estélyi zárta a szokásos esküvői ruha helyett - és sokáig zúgó taps a nézők részéről.

A bemutatót követő sajtótájékoztatón Zoób Kati az MTI munkatársának kérdésére - folytatódik-e sikeres szereplése a London Fashion Weeken - hangsúlyozta, nagyon fontos a külföldi jelenlét. Legutóbbi londoni bemutatkozásán olyan neves divatszakember érdeklődött kollekciója iránt, mint Margaret Thatcher stylistja.

A közelmúltban a világ leghíresebb áruházában, a londoni Harrodsban is elkezdték árusítani a Katti Zoób-Zsolnay márkanéven futó ékszereket. Az MTI kérdésére a tervező elmondta, megháromszorozták az árusítási hely nagyságát, annyira élénk az érdeklődés, ami nagy szó, hiszen a Harrodsban kizárólag a világ leghíresebb luxusmárkáit lehet megvásárolni.

A tervezőnő azt sem titkolta, hogy a home design terület is vonzza: exkluzív lakberendezési kellékeket is szívesen tervezne, az ágyneműtől a porcelánig, miközben nem tett le arról sem, hogy jelmeztervezőként vegyen részt a magyar kulturális életben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását